Regionalni specijaliteti | Lokalni pazar

Regionalni specijaliteti

Salata od dimljenog mariniranog šarana

Šaran, osunčan dimom, donosi notu zemljane topline, dok se marinada uvukla u svaki milimetar mesa, noseći sa sobom tajnu biljnih vrtloga i citrusne svežine. Osećaš se kao istraživač na ukusnom putovanju, pri čemu je svaki zalogaj novi korak ka neotkrivenom. Hrskavi listovi zelene salate prate šaranov ples dima i marinade, pružajući osvežavajući kontrapunkt kojem se nepce raduje. Dodatak kiselkastih cherry paradajza isladunjavog grožđa je poput iznenađujuće notne promene.

Lokalni zalogaj

Grilovani gornjački sir

U svakom zalogaju, Gornjački sir otkriva tajnu svoje duše - sočnost i nežnost, prepleten sa snagom plamenova koji su ga oblikovali. On je susret s tradicijom, dimljenom snagom i ukusnom svežinom, sve spojeno na tanjiru koji je poput portala u svet ukusa koji se ne zaboravlja.

Lokalni zalogaj

Vlaška čorba

Poput šapata planina i nežnog dodira tradicije na jeziku, svaki gutljaj otkriva bogatstvo Vlaške kulture. Kombinacija mesa, povrća I začina kao da pričaju još neispričanu priču Vlaških predela.

Lokalni zalogaj

Jagnjeći pikljevi na braničevski način

Jagnjeći pikljevi na braničevski način su spoj tradicije i savremenog uživanja. Kroz svaki zalogaj, osećaš kako se ukusi stapaju poput plesa na tradicionalnom vašaru, gde se slasne note mesa susreću s harmonijom začina. Ovo jelo, koje ne samo da hrani telo, već i dušu, povešće vas na putovanje kroz vreme i prostor, otkrivajući ukuse koji bude sećanje na očuvanu kulturnu riznicu Braničeva.

Lokalni zalogaj

Piletina u vlaškom paprikašu

Ovo jelo je spojena ruka vlaške gostoljubivosti koja se topi u tvom ustima, sačuvana tajna koja mami ukuse prošlosti i budućnosti. U vlaškom paprikašu, svaki začin je poput priče koja se prenosi s kolena na koleno, dodajući svoj jedinstveni pečat ukusu.

Lokalni zalogaj

Plašinte

Ova poslastica je kao ljubavna priča između tanke hrskave kore i sočnog punjenja. Svaki njen sloj nosi pečat majstorske veštine i tradicije.

Lokalni zalogaj

Stranica je izrađena u okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“, čiju je realizaciju podržala Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke kroz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Lokalni zalogaj