Premium proizvodi | Lokalni pazar

Premium proizvodi

Kuća meda „Perić“, nalazi se u selu Petka nedaleko od Požarevca, a prepouznatljivi su po proizvodu koji je jedinstven kod nas na tržištu. To je „Veverko“, krem napravljen od prirodnog meda i pečenih lešnika. Ukusna i zdrava poslastica sa mnogim blagotvornim svojstvima

Lokalni zalogaj

Očuvanje tradicije je inspiracija porodičnog posla u Sirani Jovanović, koja se nalazi u Smederevu. Jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda je punomasni ekstratvrdi sir star 15 meseci od kravljeg mleka. Carski sir proizvode u classic varijanti ili obogaćen sa posebnim dodacima. Za koji god ukus da se odlučite da probate neće vas ostaviti ravnodušnim I postaće stalni gost Vaše trpeze.

Lokalni zalogaj

U podnožju Homoljskih planina, pod nebom Braničeva u Petrovcu na Mlavi, od mleka se već skoro četvrtinu veka proizvode raznovrsni sirevi u mlekari braće Radenković. Gornjacki sir, mozarela, kozji mladi ili kačkavalj nezaobilazni su kako, kao prilog uz jela, tako i kao glavni sastojak mnogih specijaliteta našeg kraja.

Lokalni zalogaj

Uz najbolja jela služe se najbolja vina, za ovu priliku izdvajamo dva iz naša dva regiona. U vinariji Despotika u selu Vlaški do nadomak Velike Plane možete, između ostalih, probati savršeno belo vino Morava koje ima intenzivne note citrusa, zelene jabuke, bele breskve sa pozadinom herbalnih nota žalfije, ruzmarina kao i poljskog cveća. Kada šetate Braničevom svratite do sela Lopušnik i vinarije Milanov podrum gde Vas očekuju rajska vina kremaste strukture.

Lokalni zalogaj

U selu Biskuplje postoji mala medena oaza, to je Pčelarska farma „Živković“. U saradnji sa svojim marljivim pčelicama oni proizvode med vrhunskog kvaliteta. Takođe kod njih možete nabaviti lekovite proizvode na bazi meda koji na prirodan način doprinose poboljšanju Vašeg zdravlja.

Lokalni zalogaj

Slano, kiselo, ljuto, slatko... koji god ukus da vam prija možete ga pronaći kod Milosave na policama. Zimnica napravljena po recepturama naših baka, od lekovitog bilja, šumskih plodova i voća i povrća, 100% zdravo i domaće. Poljoprivredno gazdinstvo Milosave Grozdić nalazi se u Žagubici, srcu Homolja.

Lokalni zalogaj

Glavna Zvezda Destilerije Novićević iz Velike Plane je MEDOVAČA, jedinstvena rakija na našem, ali i na svetskom tržištu, napravljena od meda, ali „ljuta kao zmija“. Osim nje tu su i likeri napravljani od medovače i/ili sa dodatkom meda, prijatnog ukusa, spremni da upotpune vaše trenutke za odmor i uživanje.

Lokalni zalogaj

Stranica je izrađena u okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“, čiju je realizaciju podržala Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke kroz projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Lokalni zalogaj