O projektu | Lokalni pazar

Lokalni pazar

Sve se vraća što se plaća!

Lokalni pazar je regionalna, multisektorska inicijativa podrške proizvođačima hrane i pića i drugih poljoprivrednih proizvoda u regionu Braničevo-Podunavlje. Cilj inicijative je podsticanje kupovine lokalnih proizvoda, putem besplatnog oglašavanja proizvođača na Internet portalu, odnosno intezivne promotivne kampanje na Internetu, društvenim mrežama i u lokalnim medijima, koja će informisati i animirati stanovnike da mogu da kontaktiraju proizvođače i dođu do željenih proizvoda.  

U ambijentu epidemije prouzrokovane širenjem koronavirusa i posledičnih mera koje su poremetile svakodnevicu svakog pojedinca kao i društva u celini, više nego ikad smo upućeni jedni na druge, na našu porodicu, komšije, poznanike. Kako bi šta uspešnije zajednički prebrodili ovaj period, neophodno je da se okrenemo drugim načinima razmišljanja i funkcionisanja.

Inicijativa ohrabruje povezivanje kupaca sa proizvođačima hrane i pića u njihovim lokalnim zajednicama i to kroz jednostavan servis pod nazivom Lokalni pazar, koji će omogućiti lako pretraživanje ponude proizvoda u komšiluku, stupanje u kontakt sa starim i novim proizvođačima sira, rasada ili svežeg povrća i dogovor o preuzimanju željenih proizvoda.

Podstaknuti aktuelnim potrebama, neprofitnu inicijativu je pokrenula Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u saradnji sa marketinškom agencijom „Posh“ i NVO „Pro.Tok21“, te uz podršku Gradova i Opština iz regiona Braničevo-Podunavlje.

Kako se meni vraća ako kupujem lokalno?

Kada kupujemo lokalne proizvode to je više od obične kupovine. Naš novac ostaje u našem krugu. Ostaje u zajednici! Lepo je živeti u društvu u kome svi profitiraju. Kada naše komšije dobro zarađuju i mi imamo kome da prodamo svoju uslugu. A kad prodamo svoju uslugu ili prozvod, onda mi imamo novca da od njih kupujemo… I tako u krug. Lokalni pazar – Sve se vraća što se plaća!

Realizatori inicijative

The POSH Agency RRA Protok21

Medijski partneri:

Uz podršku: